• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Vegetarisch

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 250 g kerstomaten (kleurenmix)
  • 100 g rucola
  • 2 citroenen
  • 1 granaatappel
  • 240 g volkorencouscous
  • 2 blokken halloumi (2 x 225 g)
  • 3,3 dl water
  • 8 el olijfolie
  • 1 bussel bladpeterselie
  • Espelettepeper
  • zout en peper
Taboulé met halloumi
Bereiding

Bereidingstijd : 25 min.

  1. Hak de peterselie en de rucola fijn. Besprenkel ze met het sap van de citroenen en laat 15 min. rusten.
  2. Meng de couscous en 6 el olijfolie zorgvuldig met de handen. Overgiet met kokend water en laat 5 min. rusten.
  3. Snijd de tomaten in 2 en ontpit de granaatappel (snijd ze in 2, houd elke helft omgekeerd boven een grote kom en klop er met een houten lepel of iets anders de pitjes uit).
  4. Meng de couscous en de rucolapeterseliemengeling. Breng verder op smaak. Dresseer op 4 borden of in een grote schaal, met de tomaten en de granaatappel.
  5. Snijd de halloumi in dikke plakjes en smeer ze in met olijfolie. Bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een hete braadpan. Bestuif ze met een beetje Espelettepeper. Leg ze op de taboulé, werk af met de rest van de rucola en dien meteen op.

Tip: Je hoeft de gehakte kruiden niet in citroensap te marineren om ze zachter te maken, als je de taboulé enkele uren op voorhand maakt.

Nutritionele informatie

Energie: 727 kcal

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst