Recept zoekresultatenStoofpotje van mango-kokosthee met scampi
Delhaize logo
Stoofpotje van mango-kokosthee met scampi

Stoofpotje van mango-kokosthee met scampi

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 dl water
  • 3 dl water (voor de gembersiroop)
  • 400 g rietsuiker (voor de gembersiroop)
  • 100 g gember (voor de gembersiroop)
  • 4 el wokolie
  • enkele blaadjes gedroogde kaffir
  • 4 el sojasaus
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g 'sugar snaps'
  • 200 g minimaïs
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 400 g rijst
  • 1 zakje mango-kokosthee Delhaize Fairtrade
  • 1/2 rode Spaanse peper
  • 1/2 citroen (het sap, voor de gembersiroop)
  • koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 24 scampi's
  • 2 sjalotten
  • 1 dl water
  • 3 dl water (voor de gembersiroop)
  • 400 g rietsuiker (voor de gembersiroop)
  • 100 g gember (voor de gembersiroop)
  • 4 el wokolie
  • enkele blaadjes gedroogde kaffir
  • 4 el sojasaus
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g 'sugar snaps'
  • 200 g minimaïs
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 400 g rijst

Begin met koken

: 30 min. + 55 min. koken
1
Begin met de gembersiroop. Schil en rasp de gember. Breng het water (voor de gembersiroop) aan de kook en voeg de geraspte gember toe. Laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Zeef het geparfumeerde water en breng het daarna terug aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de suiker toe. Laat nog zo’n 30 min. inkoken tot de helft en voeg dan het citroensap toe. Meng even goed door en bewaar dan koel in een gesteriliseerde bokaal.
2
Mise en place: pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de minimaïs in grove stukken en snijd de ‘sugar snaps’ in de lengte in 2. Snijd daarna de rode peper in ringetjes. Tip: verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pikant houdt.
3
Zet de thee in het hete water.
4
Zet een pannetje op het vuur met de wokolie en fruit er de knoflook, sjalotjes, gember, rode Spaanse peper en de stengels citroengras in. Voeg de minimaïs en ‘sugar snaps’ toe en bak goed aan. Na enkele minuten voeg je de scampi's, kaffirblaadjes, kokosmelk, 2 el gembersiroop (voor 4 porties), sojasaus en de thee toe. Laat nog zo’n 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken. Kruid de rijst af met het currypoeder en bak nog even in de wok.
6
Pluk daarna de koriander, snijd de lenteuitjes en werk de scampicurry ermee af.
7
Serveer de kruidige rijst bij het stoofpotje van de scampi en smul erop los!
1
Begin met de gembersiroop. Schil en rasp de gember. Breng het water (voor de gembersiroop) aan de kook en voeg de geraspte gember toe. Laat 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. Zeef het geparfumeerde water en breng het daarna terug aan de kook. Verlaag het vuur en voeg de suiker toe. Laat nog zo’n 30 min. inkoken tot de helft en voeg dan het citroensap toe. Meng even goed door en bewaar dan koel in een gesteriliseerde bokaal.
2
Mise en place: pel de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de minimaïs in grove stukken en snijd de ‘sugar snaps’ in de lengte in 2. Snijd daarna de rode peper in ringetjes. Tip: verwijder de zaadlijsten als je niet zo van pikant houdt.
3
Zet de thee in het hete water.
4
Zet een pannetje op het vuur met de wokolie en fruit er de knoflook, sjalotjes, gember, rode Spaanse peper en de stengels citroengras in. Voeg de minimaïs en ‘sugar snaps’ toe en bak goed aan. Na enkele minuten voeg je de scampi's, kaffirblaadjes, kokosmelk, 2 el gembersiroop (voor 4 porties), sojasaus en de thee toe. Laat nog zo’n 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
5
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat goed uitlekken. Kruid de rijst af met het currypoeder en bak nog even in de wok.
6
Pluk daarna de koriander, snijd de lenteuitjes en werk de scampicurry ermee af.
7
Serveer de kruidige rijst bij het stoofpotje van de scampi en smul erop los!
Nutritionele informatie
Energie: 608 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Saus | Curry

Devos & Lemmens

Saus | Curry

30 cl

€2,45

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Crispy maïs  2+1 gratis

Bonduelle

Crispy maïs 2+1 gratis

3 x 150 gr

€2,75

Koko | Melk | Bio

Delhaize

Koko | Melk | Bio

20 cl

Bio

€2,09

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Thee | Earl grey | Zakjes | 30% utz

Delhaize

Thee | Earl grey | Zakjes | 30% utz

35 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,59

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

2 × 450 gr

€28,98

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€67,52