Recept zoekresultatenStoofpotje van linzen met bulgur
Delhaize logo
  • Stoofpotje van linzen met bulgurA

Stoofpotje van linzen met bulgur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Stoofpotje van linzen met bulgurA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 160 g bulgur
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 l water
  • 240 g blonde linzen bio
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 koffielepel gemalen komijn

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min.

  1. Spoel de linzen. Pel en hak de gele ui fijn. Verwarm 4 eetlepels olie in een stoofpot en bak de ui hierin goudbruin op middelhoog vuur gedurende 5 min. Voeg de linzen toe, het water, de verkruimelde bouillonblokjes, de komijn en de kaneel.
  2. Roer alles om, breng aan de kook en laat 30 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Spoel en doe de bulgur bij in de stoofpot en laat de bereiding nog 10 min. garen op zacht vuur.
  4. Pel ondertussen de rode ui. Halveer en snij in halve ringen. Bak ze goudbruin op middelhoog vuur in de rest van de hete olie.
  5. Breng de linzenbereiding op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer meteen. Werk de borden af met de gebakken rode ui.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 503; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 519,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Stoofpotje van linzen met bulgurA