• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Maaltijd: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Spaghetti alle vongole Plat National
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.
3/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 kg tapijtschelpen
  • 3 tomaten
  • 1 stengel selder
  • 1 sjalot
  • 500 g spaghetti
  • 2 dl droge witte wijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 6 stengels bladpeterselie
  • grof zeezout
  • peper en zout
Spaghetti alle vongole Plat National
Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 1,5 u weektijd

  1. Spoel de vongole in koud gezouten (± 35 g/l water) water gedurende 30 min, giet af en ververs het water. Doe dit 3 maal in totaal om het zand te verwijderen.
  2. Ontdoe de tomaten van het vel en verwijder de pitten, snijd ze in brunoise. Hak de bladpeterselie grof.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en stoof 5 min op zacht vuurtje de fijn gesneden sjalot samen met het geperste teentje knoflook glazig. Voeg de in brunoise gesneden selder en de rode peper toe en stoof 3 min verder aan.
  4. Voeg de vongole, de witte wijn en peper toe. Zet het deksel op de kom en laat gedurende 5 min op een hevig vuur garen. Schud regelmatig op, zodat alle schelpjes open gaan.
  5. Kook ondertussen de spaghetti zoals vermeld op de verpakking.
  6. Voeg de tomatenblokjes en de gehakte bladpeterselie toe en meng met de uitgelekte spaghetti. Kruid eventueel bij.

Nutritionele informatie

Energie: 618 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst