Recept zoekresultatenSpaghetti alla carbonara Plat National
Delhaize logo
  • Spaghetti alla carbonara Plat NationalB

Spaghetti alla carbonara Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Spaghetti alla carbonara Plat NationalB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g spaghetti
  • 200 g parmigiano
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Gerookt
    2 x 100 gr
    17,25 €/kg
    €3,45
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Breng een grote kom met water aan de kook en voeg een flinke snuif zout toe. Kook de pasta “al dente” zoals vermeld op de verpakking.
    2. Intussen, verwarm in een pan de olijfolie en fruit er de uitgeperste teen look in gedurende 2 minuten op zachte vuur. Bak daarna de spekblokjes krokant.
    3. Rasp de parmezaan. Klop ondertussen de eitjes los in een mengkom en voeg 3/4 van de parmezaan toe. Meng goed door elkaar. Giet de pasta af en meng er het ei-en parmezaanmengsel over. Meng alles goed door elkaar. Door de warmte van de pasta zal het ei stollen en de kaas smelten. Kruid bij met peper van de molen.
    4. Serveer door de spekblokjes er over te verdelen en voeg de rest van de parmezaan.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Spaghetti alla carbonara Plat NationalB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Gerookt
    2 x 100 gr
    17,25 €/kg
    €3,45
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59