Recept zoekresultatenSoep van artisjokblaadjes
Delhaize logo
  • Soep van artisjokblaadjesA

Soep van artisjokblaadjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Soepen
Soep van artisjokblaadjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 preistengel
  • 1 grote aardappel
  • 200 ml melk
  • 400 ml groentebouillon
  • 125 ml witte wijn
  • 2 artisjokken (de blaadjes en snijresten)
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 1 koffielepel citroenzeste
  • 6 jeneverbessen
  • 1 feuille laurierblad
  • 1/2 kl zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels boter
  • pesto van radijsloof (facultatief)

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min

  1. Was het groen van de prei en snij het in kleine stukjes. Hou het wit bij voor een andere bereiding.
  2. Doe de boter en de olijfolie in een kookpot en stoof er het preigroen, de tijm, het zout, het laurier, de jeneverbessen en de citroenzeste in.
  3. Doe er de blaadjes en snijresten de twee artisjokken in. Overgiet met de wijn, de bouillon en het citroensap.
  4. Schil de aardappel, snij hem in kleine blokjes en voeg bij de soep. Laat een halfuurtje koken op een zacht vuur. Mix de soep en haal door een chinois.
  5. Voeg de melk toe en breng opnieuw aan de kook. Dien warm op en doe er eventueel wat pesto bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 351; energie (kCal): 84; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,6; suikers (g): 2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 475,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Soepen
  • Soep van artisjokblaadjesA