Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSoep met wonton van garnaal
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:19
    A
  • Soep met wonton van garnaal

Soep met wonton van garnaal

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Soep met wonton van garnaalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g ongepelde rauwe garnalen
  • 2 eetlepels braadolie
  • maïsmeel
  • sojasaus
  • 500 g bakbloem
  • 2 cm verse gember
  • 1 bol verse knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • 30 g verse koriander
  • 2 limoenen
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 2 eieren
  • zout
  • 1 eiwit

Begin met koken

Bereidingstijd: 50 min

  1. Leg het maïsmeel op een hoop op het werkoppervlak en maak een putje in de bloem. Giet hier de lichtgeklopte eieren in met 2 dl water en een mespuntje zout. Kneed 10-15 min tot het deeg mooi gelijk en elastisch is. Voeg wat meer bloem toe als het deeg nog plakt. Rol het deeg in een bol en laat rusten.
  2. Houd een paar korianderblaadjes en 1 lente-uitje opzij voor de afwerking. Pel de garnalen en houd het vlees apart voor de vulling. Stoof de omhulsels in wat olie in een grote kookpot op een hevig vuur. Voeg 1,2 l water toe, het doormidden gesneden teentje knoflook, het versneden groen van de uitjes, de gember in schijfjes, 1 el sojasaus en het sap van de limoen. Laat 10 min sudderen en verwijder het schuim dat boven komt drijven.
  3. Hak ondertussen het witte gedeelte van de lente-uitjes fijn in de keukenrobot samen met het hart van de citroenmelisse, de rode peper, de kruiden en het vlees van de garnalen. Kruid bij met zout.
  4. Rol het deeg zo fijn mogelijk uit (in verschillende keren) en snijd vierkanten van 10 cm uit het deeg. Leg 1 kl vulling in het centrum van het deeg. Smeer de kanten van het deeg in met het eiwit en vouw de wontons diagonaal dicht zonder dat er lucht in blijft zitten. Druk goed aan, vooral langs de zijkanten. Bewaar de wontons in de koelkast, maar leg ze niet op elkaar.
  5. Giet de bouillon door een zeef en breng op smaak.
  6. Voor het opdienen kook je de wontons 2 tot 3 min in de garnalenbouillon. Voeg schijfjes lente-ui en korianderblaadjes toe. Dien op met sojasaus en een vers schuifje limoen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 807; energie (kCal): 191; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 679,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:19
    A
  • Soep met wonton van garnaal