Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSnelle zuurkool met 4 soorten vlees
Delhaize logo
  • Snelle zuurkool met 4 soorten vleesB

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Snelle zuurkool met 4 soorten vleesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
  • 1 feuille laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 koffielepel jeneverbes
  • 20 cl Riesling
  • 2 eetlepels reuzel of boter
  • 1 grote ui
  • 8 kleine aardappelen
  • 150 g Breydelspek in sneetjes
  • 8 worsten uit Straatsburg
  • 4 Poolse worsten
  • 1 gekookt hammetje
  • mosterd om erbij te serveren

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

  1. Verwarm in een grote stoofpot op zacht vuur de reuzel en fruit er de gesnipperde ui in.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Doe ze in de stoofpot met de helft van de zuurkool en meng. Voeg het laurierblaadje toe, de helft van de jeneverbessen en de helft van de kruidnagels.
  3. Leg er het hammetje en de Poolse worsten bovenop en bedek met de rest van de zuurkool. Overgiet met de witte wijn en met het water, voeg de rest van de specerijen toe (geen zout!) en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 30 min. op heel zacht vuur sudderen.
  4. Leg de Straatsburgse worstjes en de sneetjes spek op de zuurkool en laat nog 10 min. zacht koken met het deksel op de pot.
  5. Serveer heel warm met mosterd.

Kooktip

Dankzij de voorgekookte zuurkool en het reeds gekookte vlees hoeft dit gerecht geen 4 uur te stoven! Je kan het hammetje vervangen door dikke sneden kasseler rippchen (1 per portie), de Poolse worstjes door andere gekookte worsten, enz.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 1146,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Snelle zuurkool met 4 soorten vleesB