Recept zoekresultatenSnelle zuurkool met 4 soorten vlees
Delhaize logo
  • Snelle zuurkool met 4 soorten vlees
    B
Snelle zuurkool met 4 soorten vleesB

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
  • 1 gekookt hammetje
  • 4 Poolse worsten
  • 8 worsten uit Straatsburg
  • 150 g Breydelspek in sneetjes
  • 8 kleine aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 el boter
  • 20 cl Riesling
  • 1 kl jeneverbes
  • 2 kruidnagels
  • 1 feuille laurier
  • mosterd om erbij te serveren
  • 1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
  • 1 gekookt hammetje
  • 4 Poolse worsten
  • 8 worsten uit Straatsburg
  • 150 g Breydelspek in sneetjes
  • 8 kleine aardappelen
  • 1 grote ui
  • 2 el boter
  • 20 cl Riesling
  • 1 kl jeneverbes
  • 2 kruidnagels
  • 1 feuille laurier
  • mosterd om erbij te serveren

Begin met koken

: 15 min + 40 min kooktijd
1
Verwarm in een grote stoofpot op zacht vuur de reuzel en fruit er de gesnipperde ui in.
2
Schil de aardappelen en halveer ze. Doe ze in de stoofpot met de helft van de zuurkool en meng. Voeg het laurierblaadje toe, de helft van de jeneverbessen en de helft van de kruidnagels.
3
Leg er het hammetje en de Poolse worsten bovenop en bedek met de rest van de zuurkool. Overgiet met de witte wijn en met het water, voeg de rest van de specerijen toe (geen zout!) en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 30 min op heel zacht vuur sudderen.
4
Leg de Straatsburgse worstjes en de sneetjes spek op de zuurkool en laat nog 10 min zacht koken met het deksel op de pot. Serveer heel warm met mosterd.
1
Verwarm in een grote stoofpot op zacht vuur de reuzel en fruit er de gesnipperde ui in.
2
Schil de aardappelen en halveer ze. Doe ze in de stoofpot met de helft van de zuurkool en meng. Voeg het laurierblaadje toe, de helft van de jeneverbessen en de helft van de kruidnagels.
3
Leg er het hammetje en de Poolse worsten bovenop en bedek met de rest van de zuurkool. Overgiet met de witte wijn en met het water, voeg de rest van de specerijen toe (geen zout!) en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 30 min op heel zacht vuur sudderen.
4
Leg de Straatsburgse worstjes en de sneetjes spek op de zuurkool en laat nog 10 min zacht koken met het deksel op de pot. Serveer heel warm met mosterd.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 1146,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 476; energie (kCal): 114; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 10,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 1146,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht