Recept zoekresultatenSnel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicum
Delhaize logo
  • Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicumB

Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Student
Pasta
Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicumB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 potten tomatensaus met basilicum “Basilico”
  • 450 g spaghetti Delhaize
  • 400 g ongekruid gehakt varken/rund of varken/kalf
  • 1 grote ui
  • 160 g wortelen
  • 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 zakje geraspte parmigiano reggiano
  • 4 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sauce | Basilicum | Kerstomaten
    420 gr
    7,02 €/kg
    €2,95
  • Pasta | Spaghetti
    500 gr
    1,18 €/kg
    €0,59
  • Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20

    1. Verwarm een ruime hoeveelheid licht gezouten water in een kookpot.
    2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote, diepe pan en doe er de gesnipperde ui, de grof geraspte wortelen en het gehakt in. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en bak op vrij hoog vuur. Gebruik een spatel om het geheel in kleinere stukken te breken. Voeg, wanneer alles lichtbruin gebakken is, de tomatensaus toe, peper en zout. Giet 5 cl water in elke bokaal, sluit de bokalen, schud en voeg het water toe aan de saus. Laat zachtjes sudderen.
    3. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan het kookwater en kook er de spaghetti gelijktijdig “al dente” in. Giet de spaghetti af en dien onmiddellijk op met de bolognaisesaus. Serveer met geraspte parmezaan.

    Kooktip

    Een beetje gemalen pili-pili maakt de saus pittiger.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 585; energie (kCal): 140; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 14,1; suikers (g): 2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 1025,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Student
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Snel gemaakte spaghetti bolognaise met basilicumB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sauce | Basilicum | Kerstomaten
    420 gr
    7,02 €/kg
    €2,95
  • Pasta | Spaghetti
    500 gr
    1,18 €/kg
    €0,59
  • Gehakt | Varken | Kalfs | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15