Recept zoekresultatenSelderijroomsoep
Delhaize logo
  • SelderijroomsoepB

Selderijroomsoep

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Soepen
SelderijroomsoepB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 fijngehakte ui
  • 1 biocitroen (voor de afwerking)
  • 2 kruidnagels (voor de afwerking)
  • 2 jeneverbessen (voor de afwerking)
  • 4 blaadjes laurier (voor de afwerking)
  • 4 takken tijm (voor de afwerking)
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 1,5 l groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 4 stukjes steranijs
  • 4 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 groene selder
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 bleekselderij
  • 4 el hazelnootboter (voor de afwerking)
  • 1/2 bussel bieslook, gesnipperd (voor de afwerking)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngesneden look
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Kruiden | Jeneverbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. kooktijd

    1. Houd een paar jonge takjes (met blaadjes) bleekselderij apart voor de afwerking. Maak de rest schoon en snijd in vieren. Houd ongeveer vier mooie, grote stengels apart.
    2. Stoof de uien en de knoflook in de boter. Snijd de rest van de bleekselderij en de soepselderij in stukken. Stoof ze met de uien. Doe er de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de steranijs bij. Kruid met peper en zout. Giet er de groentebouillon bij en laat 30 minuten op een zacht vuur garen.
    3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
    4. Halveer de apart gehouden stengels bleekselderij. Leg ze in een ovenschaal met de tijm, de laurier, de jeneverbessen en de kruidnagels. Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart. Snijd het vruchtvlees in stukken en leg het bij de selderij. Druppel er de hazelnootboter over. Dek af met een deksel of aluminiumfolie en laat 30 minuten poffen in de voorverwarmde oven. Haal de laatste 5 minuten het deksel weg.
    5. Haal de tijm, laurier, jeneverbessen en steranijs uit de soep. Mix de soep met de jonge spinazie en de zure room.
    6. Serveer de soep met de frisse takjes selderij, de gepofte stukken selderij, citroenzeste en bieslook.
    7. Werk af met enkele druppels hazelnootboter uit de ovenschaal.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Soepen
    • SelderijroomsoepB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngesneden look
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
  • Verse | Tijm 20g
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Kruiden | Jeneverbessen
    Dit product is niet meer beschikbaar