Recept zoekresultatenSaus met bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Saus met bospaddenstoelenC

Saus met bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Saus met bospaddenstoelenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • kruidentuiltje
  • 1 eetlepel boter
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • 20 cl verse room
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • peterselie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Fruit de fijngesnipperde sjalot en de geplette knoflook in de boter.
    2. Voeg na 5 minuten het kruidentuiltje, de gesneden bospaddenstoelen, de groentebouillon en de verse room toe.
    3. Laat sudderen op een zacht vuurtje tot de paddenstoelen helemaal gekookt zijn en de saus romig is geworden.
    4. Voeg gehakte peterselie toe en dien op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 679; energie (kCal): 164; vetten (g): 15,4; verzadigde vetten (g): 9,1; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 244,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Andere
    • Saus met bospaddenstoelenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Kruidentuiltje
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39