Recept zoekresultatenSandwiches met rillette van sardines
Delhaize logo
  • Sandwiches met rillette van sardines
    B

Sandwiches met rillette van sardines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Picknick
Lunch
Sandwiches met rillette van sardinesB

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 105 g sardines in olie, zonder vel/graten (uitgelekt gewicht)
  • 100 g verse kaas in schaaltje
  • 4 lente-uitjes
  • 1 takje bladpeterselie
  • slablaadjes
  • 1 el citroensap
  • 2 kleine tomaten
  • 2 halve witte stokbroden
  • peper

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Sardienen | Olijfolie | Zonder vel/graten

First State

Sardienen | Olijfolie | Zonder vel/graten

105 gr

€2,79

Smeerkaas

Dilea

Smeerkaas

150 gr

€4,45

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Witte stokbroden

Delhaize

Witte stokbroden

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€18,25

Begin met koken

  1. Laat de sardines goed uitlekken en prak ze met een vork. Doe er de verse kaas bij, de fijngesnipperde uitjes (het witte + 2/3 van het groene deel), de fijngehakte peterselieblaadjes, het citroensap, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
  2. Beleg de 2 broodjes met deze bereiding, doe er de in plakjes gesneden tomaat bij en de kropsla. Smakelijk!

Kooktip

Deze bereiding is ook heel lekker op kleine aperitieftoastjes of op crostini’s.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 610; energie (kCal): 146; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 712,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 610; energie (kCal): 146; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 712,48
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Picknick
Brunch
Lunch
  • Sandwiches met rillette van sardines
    B

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Sardienen | Olijfolie | Zonder vel/graten

First State

Sardienen | Olijfolie | Zonder vel/graten

105 gr

€2,79

Smeerkaas

Dilea

Smeerkaas

150 gr

€4,45

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Witte stokbroden

Delhaize

Witte stokbroden

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€18,25