Recept zoekresultatenSalade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur
Delhaize logo
  • Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Salade
Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 1 middelgrote sjalot
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 100 g veldsla
  • 1 el vierge sesamolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 koffielepels rodewijnazijn
  • 2 eetlepels confituur Delhaize bosvruchten
  • 1 granaatappel
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Leg de zakjes met de gekonfijte eendenbouten in een pot met heet water om het vet te laten smelten. Haal de bouten uit de zakjes, haal het vel eraf en rafel het vlees los.
  2. Snijd de granaatappel(s) open en haal de pitten eruit. Pluk de blaadjes van de platte peterselie.
  3. Hak de sjalot(ten) fijn en fruit hem in een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje. Als hij glanzend is, voeg je de azijn toe en breng je alles aan de kook. Doe de confituur erbij om hem vloeibaar te maken. Giet in een kom en voeg er de vierge sesamolie, zout en peper aan toe.
  4. Verdeel de veldsla, de blaadjes platte peterselie, de vleesrafels en de granaatappelpitten over de borden. Schenk de vinaigrette erover en serveer.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
  • Salade van gekonfijte eendenbout met granaatappel en vinaigrette met confituur