Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade met zachtgekookte eieren
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:53
    D
  • Salade met zachtgekookte eieren

Salade met zachtgekookte eieren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst,Terug naar school,Student
Salade
Salade met zachtgekookte eierenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g cheddar in blok
  • 4 eetlepels ciderazijn
  • 8 eieren
  • 400 g gerookte spekreepjes
  • 2 koffielepels mosterd op grootmoeders wijze
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 x een handvol jonge spinazieblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    1. Klop de azijn met de honing en het snuifje zout. Voeg dan de mosterd toe, de olie en peper. Meng goed.
    2. Snij de cheddar is kleine blokjes. Verdeel over de borden, evenals de spinazieblaadjes.
    3. Breng water aan de kook in een grote steelpan. Gebruik een lepel om er de eieren in te leggen. Reken 5 min. kooktijd, leg ze dan meteen gedurende 30 sec. in een recipiënt met koud water.
    4. Laat ondertussen de spekblokjes bruinbakken in een pan met antikleefbodem (begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten). Laat ze uitlekken en verdeel over de borden.
    5. Pel de eieren voorzichtig, leg ze op de salade en snij ze in twee. Serveer meteen en dien de vinaigrette apart op.

    Kooktip

    Je kan deze salade ook als voorgerecht serveren: de aangegeven hoeveelheden zijn dan geschikt voor 4 personen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1144; energie (kCal): 276; vetten (g): 23; verzadigde vetten (g): 7,4; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 878,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst,Terug naar school,Student
    Lunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • 00:00
      -00:53
      D
    • Salade met zachtgekookte eieren

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte spekjes
    200 gr
    10,95 €/kg
    €2,19
  • Honing | Bloemen
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59