Recept zoekresultatenSalade met kip, cajun en guacamole
Delhaize logo
  • Salade met kip, cajun en guacamoleA

Salade met kip, cajun en guacamole

door Pascale Naessens

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Student
Salade
Salade met kip, cajun en guacamoleA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 4 tomaten
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 3 eetlepels gedroogde tijm
  • 4 koffielepels zoet paprikapoeder
  • 2 eetlepels gedroogde cajun
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen (het sap)
  • 1 handvol rucola
  • 200 g sluimererwten
  • 1 rijpe avocado
  • 2 kipfilets
  • 1 mespunt cayennepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Fijngesneden look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snijd de kipfilets in lange repen.
    2. Voor de cajun: doe de kruiden, de versnipperde look en de olijfolie in een kom en meng goed met de kippenreepjes.
    3. Kook de sluimererwten beetgaar in water met een scheut olijfolie.
    4. Snijd de tomaten in kwartjes, haal de zaadlijst en het harde midden weg. Doe dit boven een zeef zodat je het vocht kunt opvangen voor de vinaigrette. Snijd de tomaten vervolgens in maantjes.
    5. Haal het vruchtvlees uit de avocado en plet het met wat limoensap, peper en zout.
    6. Maak een vinaigrette met het tomatensap, wat olijfolie, peper en zout.
    7. Bak de kippenreepjes met cajun in olijfolie.
    8. Meng de groenten met de rucola en schik ze op de borden. Verdeel de guacamole en de kippenreepjes over de borden. Serveer de vinaigrette apart.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 705,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Lactose vrij
    Student
    Lunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • Salade met kip, cajun en guacamoleA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Fijngesneden look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar