Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenRundertartaar op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Rundertartaar op Italiaanse wijzeB

Rundertartaar op Italiaanse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Buiten eten
Sauzen en specerijen
Rundertartaar op Italiaanse wijzeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g minuutsteak
  • 6 tomaten
  • 425 g krieltjes rozemarijn-zeezout
  • peper
  • 1/2 eetlepel Worcestersaus
  • 2 eidooiers
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 100 g parmezaan in blok
  • 12 ontpitte zwarte olijven
  • 50 g schoongemaakte rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    9,67 €/kg
    €4,35
    F1998040200321320000
  • Saus | Worcester
    15 cl
    14,60 €/l
    €2,19
    S1971080100014330000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
    F2010083100116000000
  • Appelkappertjes
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
    S2020050800427380000
  • Begin met koken

    1. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem.
    2. Kook de krieltjes volgens de aanbevolen kookwijze op de verpakking.
    3. Snij enkele schilfers van de blok parmezaan en rasp de rest van de kaas met de grove kant van de rasp. Hak de olijven en de helft van de rucola.
    4. Hak het vlees zorgvuldig met een mes en doe het in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe, de kappertjes, 1/3de van de olie, 1/2de van de azijn, de worcestersaus, de geraspte parmezaan, de olijven, de fijngehakte rucola, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
    5. Schik op de borden met behulp van een dresseerring, versier met de schilfers parmezaan en leg de resterende rucola rondom.
    6. Bereid de tomatensalade : snij de tomaten in stukjes, voeg er 2/3de van de olijfolie aan toe, 1/2de van de balsamicoazijn en kruid af met zout en peper.
    7. Serveer met de geroosterde krieltjes

    Kooktip

    Hak het vlees vooral niet fijn met de molen, want het resultaat zal zeker niet hetzelfde zijn.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 566; energie (kCal): 136; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 762,96
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Buiten eten
    Diner
    Lente
    Sauzen en specerijen
    • Rundertartaar op Italiaanse wijzeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    9,67 €/kg
    €4,35
    F1998040200321320000
  • Saus | Worcester
    15 cl
    14,60 €/l
    €2,19
    S1971080100014330000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
    F2010083100116000000
  • Appelkappertjes
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
    S2020050800427380000