Rundertartaar op Italiaanse wijze
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Andere
Buiten eten
Sauzen en specerijen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g minuutsteak
- 6 tomaten
- 425 g krieltjes rozemarijn-zeezout
- peper
- 1/2 eetlepel Worcestersaus
- 2 eidooiers
- 2 el balsamicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels kappertjes
- 100 g parmezaan in blok
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 50 g schoongemaakte rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998040200321320000
S1971080100014330000
F2010083100116000000
S2020050800427380000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Rooster de pijnboompitten zonder vetstof in een pan met antikleefbodem.
- Kook de krieltjes volgens de aanbevolen kookwijze op de verpakking.
- Snij enkele schilfers van de blok parmezaan en rasp de rest van de kaas met de grove kant van de rasp. Hak de olijven en de helft van de rucola.
- Hak het vlees zorgvuldig met een mes en doe het in een grote kom. Voeg de eierdooiers toe, de kappertjes, 1/3de van de olie, 1/2de van de azijn, de worcestersaus, de geraspte parmezaan, de olijven, de fijngehakte rucola, peper en zout. Meng goed en breng op smaak.
- Schik op de borden met behulp van een dresseerring, versier met de schilfers parmezaan en leg de resterende rucola rondom.
- Bereid de tomatensalade : snij de tomaten in stukjes, voeg er 2/3de van de olijfolie aan toe, 1/2de van de balsamicoazijn en kruid af met zout en peper.
- Serveer met de geroosterde krieltjes
Kooktip
Hak het vlees vooral niet fijn met de molen, want het resultaat zal zeker niet hetzelfde zijn.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 566; energie (kCal): 136; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 762,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Buiten eten
Diner
Lente
Sauzen en specerijen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998040200321320000
S1971080100014330000
F2010083100116000000
S2020050800427380000
Laad nog 4 producten