Recept zoekresultatenRosbief, wortelen en krieltjes uit de oven
Delhaize logo
  • Rosbief, wortelen en krieltjes uit de ovenA

Rosbief, wortelen en krieltjes uit de oven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Rosbief, wortelen en krieltjes uit de ovenA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 rosbief van 1,2 kg
  • 1/2 bussel wortelen
  • 1 kg krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 100 g boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en doe ze in een ovenschaal. Kruid ze met peper, met zout, bestrooi ze met tijm en met de helft van de boter in kleine stukjes. Meng de hele ongeschilde krieltjes in een andere ovenschaal met de olijfolie, peper, zout, de laurierblaadjes en de rozemarijn. Schuif de 2 ovenschalen in het bovenste deel van de oven.
  2. Bak de rosbief op een vrij hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van de hete boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, besprenkel het met het braadvocht en schuif 20 min. in het onderste deel van de oven (de krieltjes en de wortelen bakken dus in totaal ± 30 min.).
  3. Laat de rosbief 5 min. rusten, snijd hem in sneetjes en serveer met het braadvocht, de wortelen en de krieltjes.

Tip: Is je rosbief groter of kleiner? Reken gewoon ± 15 min./kg op 180°C, als je je vlees saignant wilt eten. En als het wat meer rosé en malser mag zijn, reken je 10 min. baktijd per 300 g, op 150°C.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Rosbief, wortelen en krieltjes uit de ovenA