Recept zoekresultatenRodebietburgers met ketchup van zoete aardappel
Delhaize logo
  • Rodebietburgers met ketchup van zoete aardappelB

Rodebietburgers met ketchup van zoete aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Rodebietburgers met ketchup van zoete aardappelB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bioquinoaburgers met rode biet en amandelen (340 g)
  • 2 tomaten
  • 20 g rucola
  • 2 grote augurken op azijn
  • 4 biohamburgerbroodjes
  • 2 sneetjes cheddar
  • 3 gemberballetjes op siroop (voor de ketchup)
  • ± 2 dl water (voor de ketchup)
  • 1 grote zoete aardappel (voor de ketchup)
  • 5 el ciderazijn (voor de ketchup)
  • peper en zout (voor de ketchup)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
  • Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
    4 x 50 gr
    12,95 €/kg
    €2,59
    Afhaling vanaf 01/02
  • Kaas Sneden |Cheddar
    200 gr
    19,75 €/kg
    €3,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Doe ze in een steelpan met de gehakte gemberballetjes en de azijn. Overgiet met water tot alles net ondergedompeld is en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat 20 min. pruttelen.
    2. Gril de bioquinoaburgers in een braadpan, volgens de instructies op de Verpakking.
    3. Snijd de tomaten en de augurken in Plakjes.
    4. Mix de zoete aardappelen fijn, met 1 el gembersiroop (uit de bokaal) en peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog een beetje azijn toe.
    5. Leg ½ sneetje cheddar op elke burger en laat lichtjes smelten.
    6. Open de broodjes en gril ze (in de broodrooster of onder de grill). Beleg ze met de burgers, de tomaten, de ketchup en de rucola. Tast meteen toe!

    Tip: Je kunt de rest van de ketchup 5 dagen in een kleine bokaal in de koelkast bewaren. Top als dip bij het aperitief!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Rodebietburgers met ketchup van zoete aardappelB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,67 €/kg
    €3,45
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
  • Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
    4 x 50 gr
    12,95 €/kg
    €2,59
    Afhaling vanaf 01/02
  • Kaas Sneden |Cheddar
    200 gr
    19,75 €/kg
    €3,95