Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenRijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Delhaize logo
 • Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)C

Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)C

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 100 g boter
 • 130 g dessertrijst
 • 2 eidooiers
 • 1 kaneelstokje
 • 75 cl volle melk
 • 1 bio citroen
 • 75 g rietsuiker
 • 1 vanillestokje
 • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 40 min. kooktijd

 1. Giet de melk in een stoofpot. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de fijngeraspte schil van de citroen en het snuifje zout. Breng aan de kook. Strooi er de rijst in en meng goed.
 2. Zet een deksel op de pot en laat, regelmatig roerend, 40 min. op heel zacht vuur sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Voeg de suiker toe en neem van het vuur. Dek af en laat afkoelen.
 3. Verwijder het vanille- en het kaneelstokje, voeg de eierdooiers toe en meng goed.
 4. Serveer koud of op kamertemperatuur. Je kan de kommetjes eventueel bestrooien met wat kaneelpoeder.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 731; energie (kCal): 175; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 9,7; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 510,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)C