Recept zoekresultatenRigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie
Delhaize logo
  • Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie

Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Buiten eten
Pasta
Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g dikke sneden gezouten spek
  • 350 g rigatoni
  • 1/4 bosje platte peterselie
  • 2 kleine potjes gegrilde artisjokken
  • geraspte parmezaankaas
  • 1/2 koffielepel vlokken spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Laat de artisjokken uitlekken en snij ze in grote stukken. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zwoerd en snij het spek in blokjes. Snij de blaadjes peterselie fijn.
  2. Kook de rigatoni in een grote pot met gezouten water.
  3. Giet de olie in een pan en laat de look 3 minuten sauteren. Doe het spek erbij en kook nog 5 minuten al roerend. Voeg de artisjokken en Spaanse pepervlokken toe en laat nog 5 minuten koken.
  4. Laat de pasta uitlekken en hou een beetje kookvocht apart. Doe de pasta, het kookvocht en de platte peterselie in de pan met het spek en de artisjokken. Kook 3 minuten op een matig vuur.
  5. Op het bord: serveer de pasta met de geraspte parmezaan.

Kooktip

Voor een perfecte gaartijd van pasta neem je 1 liter water en 8 g zout voor 100 g pasta.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Buiten eten
Diner
Alle seizoenen
Pasta
  • Rigatoni met artisjokken, spek en platte peterselie