Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenReegebraad met geurige vruchten en speculaas
Delhaize logo
  • Reegebraad met geurige vruchten en speculaasD

Reegebraad met geurige vruchten en speculaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Reegebraad met geurige vruchten en speculaasD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 750 g filetgebraad van ree
  • 2 appelen
  • 2 peren
  • 1 koffielepel speculaaskruiden
  • 3 nootjes boter
  • 150 g kweepeergelei
  • 10 cl witte wijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Hindefilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    950 gr
    2,05 €/kg
    €1,95
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
  • Speculoos
    500 gr
    2,60 €/kg
    €1,30
  • Begin met koken

    1. Bind het gebraad op en bak het op een pittig vuurtje snel aan alle kanten goudbruin in een pan met een nootje boter. Schik het in een ovenschotel, giet er de witte wijn over en breng het op smaak. Laat het gebraad 35 à 40 min. bakken (oven voorverwarmd op 180°C, th. 6).
    2. Bak de tot blokjes versneden appelen en peren in de pan met een nootje boter en de speculaaskruiden.
    3. Schik het gebraad op een plank, dek het af met aluminium en giet de jus in een pan. Voeg de kweepeergelei toe en laat alles 5 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg peper, zout en een nootje boter toe. Snijd het gebraad in plakken en serveer met het fruit, de saus en aardappelpuree.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 987; energie (kCal): 234; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 14,5; suikers (g): 8,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 766,58
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Reegebraad met geurige vruchten en speculaasD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Hindefilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    950 gr
    2,05 €/kg
    €1,95
  • Peren | Conférence | Verpakt | Bio
    500 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
  • Speculoos
    500 gr
    2,60 €/kg
    €1,30