Delhaize logo
  • Quinoasalade
    A

Quinoasalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Hoofdgerecht
QuinoasaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g quinoa
  • 10 tricolore kerstomaatjes
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1 komkommer
  • 1/2 venkel
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel munt
  • 1 kl sambal oelek
  • 1/2 limoen (het sap, voor de dressing)
  • 1/2 citroen (het sap, voor de dressing)
  • 1/2 dl olijfolie (voor de dressing)
  • 1/2 dl sushi-azijn (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de dressing)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

Bosto

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

4 x 75 gr

Bio

€4,99

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€40,45

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min

  1. Spoel de quinoa zorgvuldig en kook hem gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd het uiteinde van de asperges en blancheer ze kort. Laat daarna schrikken onder koud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
  3. Snijd de tomaten in partjes. Spoel de komkommer en de venkel en snijd in kleine blokjes. Hak de munt en de koriander fijn.
  4. Meng de groenten, de sambal oelek en de groene kruiden onder de quinoa.
  5. Maak een dressing door alle ingrediënten te mengen, giet deze over de quinoasalade en serveer koud. Werk af met fijn gesnipperde koriander.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 374,61
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 3,2; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 374,61
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Diner
Hoofdgerecht
  • Quinoasalade
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

Bosto

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

4 x 75 gr

Bio

€4,99

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Sambal | oelek | 200 g

Conimex

Sambal | oelek | 200 g

200 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€40,45