Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPresa iberica en gembersalsa, pastinaak uit de oven en kruidenslaatje
Delhaize logo
  • Presa iberica en gembersalsa, pastinaak uit de oven en kruidenslaatjeB

Presa iberica en gembersalsa, pastinaak uit de oven en kruidenslaatje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Presa iberica en gembersalsa, pastinaak uit de oven en kruidenslaatjeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g presa iberica
  • 4 grote pastinaken
  • 4 el olijfolie
  • 100 g verse kruiden naar keuze: rucola, dragon, basilicum, dille, peterselie ...
  • De helft van de blaadjes van 1 groene selderstengel (voor de salsa)
  • 1,2 dl slaolie (voor de salsa)
  • 1 teentje knoflook (voor de salsa)
  • 2 cm gember (voor de salsa)
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pastinaak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min.

    1. Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Schil de pastinaken, snijd ze overlangs in 6. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de pastinaken op en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Kruid met peper, zout en schuif 45 min. in de oven.
    3. Maak de salsa: mix de gehakte selderblaadjes met het geperste teentje knoflook, de geraspte gember en de slaolie tot een homogene salsa. Breng verder op smaak.
    4. Smeer de presa in met een beetje salsa en gril het vlees 1 min. per kant op een hoog vuur in een braadpan. Zet het vlees mee in de oven en laat 20 min. bakken.
    5. Bedek het vlees met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. Meng de verse kruiden met de rest van de olijfolie, peper en zout. Snijd het vlees in sneetjes en serveer het met de gegrilde pastinaken, het slaatje en de salsa.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 727 kcal - Vetten: 54 g - Koolhydraten: 18 g - Vezels: 7 g - Eiwitten: 40 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Presa iberica en gembersalsa, pastinaak uit de oven en kruidenslaatjeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pastinaak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59