Pizza verde
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 blaadjes basilicum
- 1 kleine courgette
- 1 mozarellabol
- 30 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g verse pesto
- 1 pizzadeeg
- 3 el pijnboompitten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055530000
F2017082800005890000
F2018070600020220000
F2021052700081400000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: > 30 min.
- Snij de courgette in fijne plakjes, bestrooi ze royaal met zout, laat ze vervolgens 1 uur uitlekken in een vergiet. Dep ze droog met keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C) en neem er het ovenrooster uit.
- Knip een stuk bakpapier ter grootte van het ovenrooster en leg er het pizzadeeg op. Rek het deeg uit door met de vingertoppen van in het midden naar de kanten toe te duwen tot het deeg bijna volledig het papier bedekt.
- Smeer de pesto uit over het deeg en bedek met de plakjes courgette. Verdeel er de in kleine stukjes gescheurde mozzarella over. Bestrooi met de parmezaan en vervolgens met de pijnboompitten.
- Laat de pizza met het bakpapier op het rooster glijden en laat ongeveer 15 min. in de oven bakken.
- Werk af met basilicumblaadjes en serveer meteen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 864; energie (kCal): 207; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 490,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Overig,Veggie - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020032400055530000
F2017082800005890000
F2018070600020220000
F2021052700081400000
Laad nog 2 producten