Recept zoekresultatenPizza met merguez en rode bonen
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:36
  • Pizza met merguez en rode bonen

Pizza met merguez en rode bonen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Pizza met merguez en rode bonen

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 3 bollen pizzadeeg met zuurdesem Delhaize
  • 4 merguezworstjes
  • 4 bollen mozzarella di bufala
  • 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 350 g “Arabbiata” of “Basilico” tomatensaus Delhaize
  • 1,5 kleine rode uien
  • gedroogde en verse oregano
  • olijfolie
  • bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pizzabol met desem
    400 gr
    5,13 €/kg
    €2,05
  • Merguez | 100%  Lam Celtic
    +/- 200 gr
    +/-17,78€/kg
    +/-€3,56
  • Mozzarella bufala
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
  • Rode kidneybonen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min (+ 30 min rusttijd) + 8 min baktijd

    1. Leg de bollen pizzadeeg op een groot bord en dek ze losjes af met een propere keukenhanddoek. Laat 30 min rijzen in een warme omgeving.
    2. Snij de rode uien in dikke ringen en smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olie. Prik enkele gaatjes in de worstjes. Gril de uiringen en de worstjes op de barbecue.
    3. Leg de bollen pizzadeeg op het met bloem bestoven werkblad. Maak ze plat en rek ze uit met de handen (vermijd de deegrol). Laat nog 10 min rijzen.
    4. Spoel intussen de rode bonen goed onder koud water en laat ze uitlekken. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Snij de merguezworstjes in schijfjes.
    5. Schuif de pizzabodems op het barbecuerooster (niet te warme houtskool en rooster op de hoogste stand) en neem ze er meteen af wanneer de onderkant gegrild is.
    6. Draai ze om en smeer ongeveer 3 eetlepels tomatensaus uit over elke bodem. Verdeel er de rode bonen over, de merguezworstjes, de rode uiringen en de mozzarella. Bestrooi met gedroogde oregano en leg ze terug op de barbecue. Sluit het deksel en laat ze ongeveer 5 min bakken.
    7. Bestrooi met verse oregano en serveer meteen.

    Kooktip

    Om brandwonden te vermijden, laat je de pizzabodems van een met bloem bestoven, houten snijplank op de barbecue glijden.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Marrokaans
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:36
    • Pizza met merguez en rode bonen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pizzabol met desem
    400 gr
    5,13 €/kg
    €2,05
  • Merguez | 100%  Lam Celtic
    +/- 200 gr
    +/-17,78€/kg
    +/-€3,56
  • Mozzarella bufala
    125 gr
    11,92 €/kg
    €1,49
  • Rode kidneybonen
    Dit product is niet meer beschikbaar