Delhaize logo
  • 00:00
    -00:58
  • Pizza Calzone

Pizza Calzone

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Pizza Calzone

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 gemarineerde ansjovissen (gamma ‘Tapas’)
  • 1/2 ramiropaprika
  • 4 grote champignons
  • 12 zwarte olijven Cailletier
  • 1/2 schaaltje gegrilde artisjokharten op olie (60 g)
  • 4 el 'Arrabbiata' saus
  • 1 bol pizzadeeg met desem
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis
    100 gr
    25,00 €/kg
    €2,50
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • OLIJVEN CAILLETIER
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Artisjokharten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 25 min. + 10 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)

    1. Doe het pizzadeeg in een grote kom, dek het af het met een keukendoek en laat het 30 min. rusten op kamertemperatuur.
    2. Verwarm de oven voor op 240°C en haal er het rooster uit. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg met een deegrol heel fijn uit, tot een grote cirkel. Leg het deeg op een vel bakpapier. Beleg de helft van de pizza, maar niet tot aan de rand: bestrijk het deeg eerst met de saus, voeg dan de gesnipperde champignons en paprika toe, de artisjokharten, de uitgelekte ansjovissen en de olijven. Bestrooi met parmigiano en oregano. Plooi het deeg in 2 tot een calzone en rol de randen wat op om ze vast te hechten. Schuif de pizza met het bakpapier op het rooster en laat 10 min. in de oven bakken
    3. Dien heel warm op, als hoofdgerecht of als snack om te delen.

    Tip: Zin in een onweerstaanbaar lekkere calzone? Voeg 1 mozzarellabol in blokjes toe aan de garnituur.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht,Snack
    • 00:00
      -00:58
    • Pizza Calzone

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis
    100 gr
    25,00 €/kg
    €2,50
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • OLIJVEN CAILLETIER
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Artisjokharten
    Dit product is niet meer beschikbaar