Recept zoekresultatenPilav met garnalen en olijven
Delhaize logo
  • Pilav met garnalen en olijven
Pilav met garnalen en olijven

Pilav met garnalen en olijven

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 zakje diepgevroren rauwe garnaalstaarten 365
  • 2 kopjes halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 1 kopje diepgevroren erwten
  • 1 kopje ontpitte groene olijven
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 200 g tomatenvlees Taste of Inspirations (uit bokaal)
  • 1 dopje saffraanpoeder of enkele draadjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 feuille laurier
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 zakje diepgevroren rauwe garnaalstaarten 365
  • 2 kopjes halfvolkoren langkorrelrijst bio
  • 1 kopje diepgevroren erwten
  • 1 kopje ontpitte groene olijven
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 200 g tomatenvlees Taste of Inspirations (uit bokaal)
  • 1 dopje saffraanpoeder of enkele draadjes
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 feuille laurier
  • 4 e.l. olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min + 30 min kooktijd
1
Gebruik een kopje (20 cl) om alle ingrediënten af te meten.
2
Snij de paprika in kleine blokjes, hak de ui fijn en pers het lookteentje. Stoof ze 5 min in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
3
Voeg de erwten en de rijst toe, roer 2 min., giet er dan de witte wijn bij.
4
Voeg ook het tomatenvlees toe, 4 koppen water, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. op heel zacht vuur sudderen.
5
Pel intussen de (vooraf ontdooide) garnaalstaarten.
6
Doe de olijven en de garnalen bij in de sauteuse, meng en laat nog 5 min. sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig). Breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer meteen.
1
Gebruik een kopje (20 cl) om alle ingrediënten af te meten.
2
Snij de paprika in kleine blokjes, hak de ui fijn en pers het lookteentje. Stoof ze 5 min in de olie in een grote sauteuse op zacht vuur.
3
Voeg de erwten en de rijst toe, roer 2 min., giet er dan de witte wijn bij.
4
Voeg ook het tomatenvlees toe, 4 koppen water, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en de saffraan. Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. op heel zacht vuur sudderen.
5
Pel intussen de (vooraf ontdooide) garnaalstaarten.
6
Doe de olijven en de garnalen bij in de sauteuse, meng en laat nog 5 min. sudderen (voeg een beetje water toe indien nodig). Breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer meteen.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Rijst | Langkorrel | Bio

Delhaize

Rijst | Langkorrel | Bio

500 gr

Bio

€2,39

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

Delhaize

Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal

220 gr

Bio

€1,19

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,29

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Tomaten | Blokjes | Naturel

Heinz

Tomaten | Blokjes | Naturel

390 gr

€1,89

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€42,41