Recept zoekresultatenPeperkoektoast met foie gras en mango
Delhaize logo
  • Peperkoektoast met foie gras en mangoD

Peperkoektoast met foie gras en mango

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Party,Kerst
Aperitief
Peperkoektoast met foie gras en mangoD

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 200 g eendenlever
  • 1/2 mango
  • 20 g boter
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • 12 blaadjes bladpeterselie
  • 200 g peperkoek Averbode

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Snijd de peperkoek in 12 fijne sneetjes en snijd er met een uitsteekring rondjes van 6 cm diameter uit. Beboter ze lichtjes en bak ze goudbruin in een braadpan. Laat ze op een rooster afkoelen.
  2. Mix het vruchtvlees van de mango met een staafmixer en giet deze puree in een spuitzak.
  3. Snijd de foie gras in sneetjes en leg ze op de toastjes. Spuit er een toefje mangopuree op, bestrooi met sesamzaadjes en werk af met peterselie. Dien meteen op.

Kooktip

Hoe snijd je perfecte sneetjes foie gras? Zorg ervoor dat de blok heel koud is en spoel telkens het lemmet van het mes onder de warmwaterkraan voor je een volgend sneetje snijdt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1369; energie (kCal): 328; vetten (g): 21; verzadigde vetten (g): 8,6; koolhydraten (g): 30,1; suikers (g): 18,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 155,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Party,Kerst
Aperitief
  • Peperkoektoast met foie gras en mangoD