Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPastasalade à la niçoise
Delhaize logo
  • Pastasalade à la niçoiseA

Pastasalade à la niçoise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Student,Barbecue,Terug naar school
Salade
Pastasalade à la niçoiseA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels citroensap
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 4 tomaten
  • 2 el kappertjes
  • 400 g tonijn uit blik
  • 150 g fijne sperziebonen
  • 350 g penne (of andere korte deegwaren)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
  • Begin met koken

    1. Kook de pasta en de sperziebonen beetgaar in dezelfde kookpot. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
    2. Doe de tonijn en de olie uit het grote blik in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn uit het kleine blik en het citroensap toe. Verkruimel de vis in grote stukken en meng.
    3. Ontpit de tomaten en snij ze in grote blokjes. Hak de helft van de ansjovisfilets. Doe de tomaten en de ansjovisfilets bij in de kom samen met de kappers, de olijvenschijfjes en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
    4. Voeg ook de pasta en de sperziebonen toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast vooraleer te serveren.
    5. Werk af met de in kwartjes gesneden hardgekookte eieren, het basilicum en de rest van de ansjovisfilets. Serveer koel.

    Kooktip

    Het is absoluut nodig om pasta-, rijst- of aardappelsalades te laten rusten, zo mengen de smaken zich en kunnen ze in de hele bereiding doordringen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 421; energie (kCal): 100; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 12,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 582,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Student,Barbecue,Terug naar school
    Diner
    Zomer
    Salade
    • Pastasalade à la niçoiseA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99