Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPasta met snijboontjes en tomaatjes
Delhaize logo
  • Pasta met snijboontjes en tomaatjes
    A
Pasta met snijboontjes en tomaatjesA

Pasta met snijboontjes en tomaatjes

door Pascale Naessens
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 50 snijboontjes
  • 40 kerstomaatjes
  • 350 g pasta (bij voorkeur volkenpasta)
  • 4 bosjes basilicum
  • 2 keer een handvol pijnboompitten
  • fleur de sel
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper
  • 50 snijboontjes
  • 40 kerstomaatjes
  • 350 g pasta (bij voorkeur volkenpasta)
  • 4 bosjes basilicum
  • 2 keer een handvol pijnboompitten
  • fleur de sel
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 15 min gaartijd
1
Kleur de pijnboompitten in de pan.
2
Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van boontjes. Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, 2 à 3 slierten per snijboon. Kook ze gaar in wat water met zout.
3
Kook de pasta gaar.
4
Snijd intussen de kerstomaatjes in twee en voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij. Giet de snijboontjes af en voeg ze bij de tomaatjes en de basilicum. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid stevig met peper en een beetje fleur de sel.
5
Meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en de verleidelijke geuren je tegemoet komen.
6
Giet de pasta af en meng door de groenten. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
1
Kleur de pijnboompitten in de pan.
2
Snijd de snijboontjes in de lengte in lange slierten, zo krijg je spaghetti van boontjes. Dat gaat verrassend eenvoudig: leg een snijboon op een plank en met de punt van een scherp schilmesje snijd je er slierten af, 2 à 3 slierten per snijboon. Kook ze gaar in wat water met zout.
3
Kook de pasta gaar.
4
Snijd intussen de kerstomaatjes in twee en voeg er de in stukken getrokken basilicumblaadjes bij. Giet de snijboontjes af en voeg ze bij de tomaatjes en de basilicum. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid stevig met peper en een beetje fleur de sel.
5
Meng alles goed zodat de smaken goed kunnen vrijkomen en de verleidelijke geuren je tegemoet komen.
6
Giet de pasta af en meng door de groenten. Werk af met de geroosterde pijnboompitten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 488; energie (kCal): 116; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 558,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 488; energie (kCal): 116; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 558,89
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 500 gr

€6,78

Pasta | Linguine n.7

De Cecco

Pasta | Linguine n.7

500 gr

€2,49

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

150 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,49

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€17,60