Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPasta met garnalen en venkel
Delhaize logo
  • Pasta met garnalen en venkelA

Pasta met garnalen en venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pasta met garnalen en venkelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 g bieslook
  • 2 dl visfumet
  • 4 tomaten
  • 1 venkel
  • peper en zout
  • 200 g gepelde noordzeegarnalen
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel citroen (het sap)
  • 2 dl room
  • 5 g verse dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g 'Spaghetti alla chitarra' Il Grano di Armando

Begin met koken

  1. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de venkel fijn. Houd enkele sprietjes van het loof van de venkel apart voor de versiering. Hak de bieslook en de dille fijn.
  2. Stoof de sjalot aan in de olijfolie en voeg de venkel toe. Laat enkele minuten stoven op een zacht vuurtje tot de venkel gaar is. Voeg de room en de visfumet toe en laat nog een paar minuten inkoken. Voeg de tomatenblokjes en het citroensap toe. Kruid bij met peper en zout.
  3. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  4. Roer net voor het opdienen de fijngehakte bieslook, de dille en de garnalen door het venkel-roommengsel en dien op met de pasta. Werk af met het loof van de venkel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 15,2; suikers (g): 2,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 830,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
  • Pasta met garnalen en venkelA