Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPanna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
Delhaize logo
  • Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchtenC

Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Dessert
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchtenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 140 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 300 g diepgevroren bosvruchten
  • 3 gelatineblaadjes (6 g)
  • 50 g griessuiker
  • 70 cl room met 20% vetgehalte

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gelatine | 6 Blaadjes
    10 gr
    89,00 €/kg
    €0,89
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
    2. Giet de room en 35 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook, voeg de uitgeknepen gelatine toe en neem van het vuur. Voeg de chocolade toe, laat 1 min. staan en meng met de garde. Verwarm de bereiding nog even indien er nog klonters zijn. Verdeel over glazen en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    3. Doe de vruchten in een vergiet en laat ze volledig ontdooien. Snij de aardbeien in 4. Verwarm ze in een steelpan met 15 g suiker op een zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en neem meteen van het vuur. Laat afkoelen.
    4. Verdeel het fruit over de glazen en serveer.

    Kooktip

    Indien je de panna cotta ontvormd wil serveren, doe er dan nog een extra gelatineblaadje bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 152; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 15,1; suikers (g): 13,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 227,85
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kerst
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchtenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Callets Dessert | Fondant
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gelatine | 6 Blaadjes
    10 gr
    89,00 €/kg
    €0,89
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Room | Light | 20% V.G.
    Dit product is niet meer beschikbaar