Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenOosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels
Delhaize logo
  • Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Lunch
Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 80 g rijstnoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 l water
  • 1 sjalot
  • 1 rode Spaanse peper
  • 3 kaffirblaadjes
  • 3 cm gember
  • 6 stengels citroengras
  • 125 g baby-maïs
  • 1 el sojasaus
  • 100 g sojascheuten
  • 3 lente-uitjes
  • 1 doosje Thaise aspergepunten
  • 8 radijzen
  • 1 bussel koriander
  • 1 eetlepel olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    5,16 €/kg
    €1,29
  • Citroengras
    75 gr
    26,53 €/kg
    €1,99
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Snipper het citroengras, de knoflook, de sjalot en de gember fijn. Verwijder de pitten van het Spaanse pepertje en snipper eveneens fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof even aan. Voeg het water toe, de groentebouillon en de sojasaus. Laat de bouillon ongeveer 15 min zachtjes koken.
    2. Halveer de baby-maïs en de sluimererwten en blancheer samen met de groene Thaise asperges in een pot kokend water.
    3. Spoel de radijzen en snijd ze in fijne plakjes. Snipper ook de lenteuitjes fijn.
    4. Voeg alle groenten samen in een soepterrine en voeg de sojascheuten en de gesnipperde koriander toe.
    5. Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten.
    6. Zeef nu de bouillon en laat er de sint-jakobsnoten gedurende 10 min in pocheren.
    7. Giet nu de hete bouillon samen met de sint-jakobsnoten over de groenten en noedels in de soepterrine en serveer warm.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Oost Azie
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 2MM
    250 gr
    5,16 €/kg
    €1,29
  • Citroengras
    75 gr
    26,53 €/kg
    €1,99
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05