Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenOmelet met munt en ricotta
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:55
    B
  • Omelet met munt en ricotta

Omelet met munt en ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Student
Andere
Omelet met munt en ricottaB

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 1 bosje munt
  • 12 eieren
  • 250 g ricotta
  • 20 g boter
  • zout
  • zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Klop de eieren tot een omelet met de ricotta. Kruid met peper en zout.
    2. Snij de muntblaadjes fijn. Fruit de helft van de munt in een pan met boter. Giet er de ei-ricotta-mengeling bij en laat de omelet naar je smaak garen. Haal de pan van het vuur en strooi de rest van de munt over de omelet.
    3. Dien op met een slamengeling.

    Kooktip

    Dit Provençaalse recept is zowel warm als lauw heerlijk.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 664; energie (kCal): 160; vetten (g): 12; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 295,68
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Student
    Brunch
    Alle seizoenen
    Andere
    • 00:00
      -00:55
      B
    • Omelet met munt en ricotta

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75