Recept zoekresultatenOesters met granité van groene appel en basilicum
Delhaize logo
  • Oesters met granité van groene appel en basilicumB

Oesters met granité van groene appel en basilicum

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Kerst
Aperitief
Oesters met granité van groene appel en basilicumB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 24 holle oesters
  • 2 limoenen
  • 2 Granny Smith-appels
  • 1 bussel basilicum
  • 1 dl vloeibare rietsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Holle oesters uit Normandië | Nr 3 | 6 st
    450 gr
    22,20 €/kg
    €9,99
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. (+ 4 u. vriestijd)

    Snijd 2 ongeschilde granny smith appelen in stukken en mix ze heel fijn in een blender met 1 bussel basilicum en 1 dl vloeibare rietsuiker. Voeg het sap van 2 limoenen en 1 dl water toe. Giet door een puntzeef in een grote schaal met platte bodem om een fijne laag te vormen. Laat minstens 4 u. in de diepvriezer opstijven. Open 24 holle oesters en verdeel een beetje granité over elke oester: schraap de bereiding gewoon met een vork los tot korrels. Dien meteen op bij het aperitief, met een caipirinha.

    Tip: Mix in 2 keer, opdat het limoensap de basilicumblaadjes niet doet verkleuren.

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 94 kcal – Vetten: 0,7 g – Koolhydraten: 18,4 g - Vezels: 1,6 g – Eiwitten: 3,1 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Kerst
    Aperitief
    • Oesters met granité van groene appel en basilicumB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Holle oesters uit Normandië | Nr 3 | 6 st
    450 gr
    22,20 €/kg
    €9,99
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Basilicum
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59