Recept zoekresultatenOesters met granité van groene appel en basilicum
Delhaize logo
  • Oesters met granité van groene appel en basilicum
    B

Oesters met granité van groene appel en basilicum

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Oesters met granité van groene appel en basilicumB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 bussel basilicum
  • 1 dl vloeibare rietsuiker
  • 24 holle oesters
  • 2 limoenen
  • 2 Granny Smith appels

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl

Monin

Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl

25 cl

€5,95

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

Delhaize

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

3 × 900 gr

€53,97

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

900 gr

€2,39

Totaal:
€66,19

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 4 u. vriestijd)

  1. Snijd 2 ongeschilde granny smith appelen in stukken en mix ze heel fijn in een blender met 1 bussel basilicum en 1 dl vloeibare rietsuiker. Voeg het sap van 2 limoenen en 1 dl water toe. Giet door een puntzeef in een grote schaal met platte bodem om een fijne laag te vormen. Laat minstens 4 u. in de diepvriezer opstijven.
  2. Open 24 holle oesters en verdeel een beetje granité over elke oester: schraap de bereiding gewoon met een vork los tot korrels. Dien meteen op bij het aperitief, met een caipirinha.

Tip: Mix in 2 keer, opdat het limoensap de basilicumblaadjes niet doet verkleuren.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 94 kcal – Vetten: 0,7 g – Koolhydraten: 18,4 g - Vezels: 1,6 g – Eiwitten: 3,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 94 kcal – Vetten: 0,7 g – Koolhydraten: 18,4 g - Vezels: 1,6 g – Eiwitten: 3,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Lente,Zomer
Hapjes
  • Oesters met granité van groene appel en basilicum
    B

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl

Monin

Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl

25 cl

€5,95

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

Delhaize

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

3 × 900 gr

€53,97

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

900 gr

€2,39

Totaal:
€66,19