Recept zoekresultatenNage van schelpdieren met kokosmelk en shiitakes
Delhaize logo
  • Nage van schelpdieren met kokosmelk en shiitakes

Nage van schelpdieren met kokosmelk en shiitakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Lunch
Nage van schelpdieren met kokosmelk en shiitakes

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1,5 kg venusschelpen
  • Verse koriander
  • 3 el fish sauce
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 60 dl water
  • 1 stukje gember
  • 1 limoen
  • 2 stengels citroengras
  • 1 rode peper
  • 50 cl kokosmelk
  • 150 g shiitakes
  • grof zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 1 u 30' weken

  1. Laat de schelpdieren 30 min weken in een grote hoeveelheid koud water met een handvol grof zout. Giet ze af, spoel ze en herhaal alles nog 2 keer (1 u 30' weken in totaal).
  2. Haal de buitenste laag van het citroengras en verwijder de zaadjes van de chilipeper. Hak alles fijn. Rasp de gember en snij de champignons in plakjes.
  3. Doe alles in een grote wok, voeg het water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 5 min sudderen.
  4. Voeg de kokosmelk toe, het sap van de limoen en de fish sauce. Roer goed, doe er dan de venusschelpen bij. Zet een deksel op de wok en verwarm op hoog vuur tot alle schelpen open zijn.
  5. Serveer goed warm, bestrooid met gehakte koriander. Dien op met naanbrood.

Kooktip

Was de shiitakes niet in water, maar wrijf ze schoon met keukenpapier indien nodig.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Nage van schelpdieren met kokosmelk en shiitakes