Recept zoekresultatenMueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:31
    C
  • Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt

Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kinderen
Snack
Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurtC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 bio-ei
  • 2 eetlepels extrazuivere sesamolie
  • 25 g Griekse yoghurt
  • 25 cl halfvolle melk
  • 250 g muesli met fruit Delhaize
  • 50 g walnoten
  • 70 g poedersuiker
  • 40 g van Fairtrade biohoning

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Muesli | Fruit
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Warm de honing en de melk zacht op in een steelpan tot de honing gesmolten is. Giet in een kom met de muesli, meng goed en laat 30 minuten zwellen.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe ook het losgeklopte ei, de sesamolie en de grof gehakte noten in de kom. Meng goed.
    3. Bevochtig een kleine, rechthoekige ovenschaal (20 x 15 cm) en bekleed ze met bakpapier. Stort het mengsel erin, druk goed aan en bak 20 minuten in de oven. Draai het gebak om op een taartrooster, trek het papier los en laat afkoelen.
    4. Snij het gebak in 8. Klop de yoghurt los en voeg er stilaan de poedersuiker bij tot je een homogene massa krijgt. Bestrijk elke reep met wat glazuur. Laat rusten tot het glazuur opstijft.

    Kooktip

    Je kunt de repen 3 dagen bewaren in een metalen doos en 6 maanden in de diepvries.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1127; energie (kCal): 269; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 36,1; suikers (g): 20,7; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 255,23
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kinderen
    Overig
    Alle seizoenen
    Snack
    • 00:00
      -05:31
      C
    • Mueslireep met fruit en noten, geglaceerd met yoghurt

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Muesli | Fruit
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69