Recept zoekresultatenMozzarellakroketjes met tzatziki
Delhaize logo
  • Mozzarellakroketjes met tzatziki
    B
Mozzarellakroketjes met tzatzikiB

Mozzarellakroketjes met tzatziki

door Sofie Dumont
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

15 porties
  • 2 eiwitten
  • 400 g mozzarella cucina
  • 100 g bloem
  • 150 g paneermeel
  • frituurpan
  • 1/2 komkommer (voor de tzatziki)
  • 250 g griekse volle yoghurt (voor de tzatziki)
  • 1 bussel dille (voor de tzatziki)
  • 2 teentjes knoflook (voor de tzatziki)
  • 2 eiwitten
  • 400 g mozzarella cucina
  • 100 g bloem
  • 150 g paneermeel
  • frituurpan
  • 1/2 komkommer (voor de tzatziki)
  • 250 g griekse volle yoghurt (voor de tzatziki)
  • 1 bussel dille (voor de tzatziki)
  • 2 teentjes knoflook (voor de tzatziki)

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
2
Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min. in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.
3
Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer.
1
Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
2
Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min. in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.
3
Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
4
Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per portie: Energie: 209 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 16,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 209 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 16,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Grieks
Vegetarisch
Eindejaar
Herfst
Hapjes

Ingrediënten voor 15 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Garof | Mozza | Bufa Bocc

Fattorie Garofalo

Garof | Mozza | Bufa Bocc

2 × 10 x 25 gr

€7,58

Olie | Frituur |  Blend

Delhaize

Olie | Frituur | Blend

2 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze

Oikos

Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze

2 x 145 gr

€2,95

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Totaal:
€22,04