• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Mozzarellakroketjes met tzatziki

door Sofie Dumont

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Aperitief
  • Dieet: Vegetarisch
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Mozzarellakroketjes met tzatziki
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 15 Porties +
  • 2 eiwitten
  • 400 g mozzarella cucina
  • 100 g bloem
  • 150 g paneermeel
  • 1/2 komkommer (voor de tzatziki)
  • 250 g griekse volle yoghurt (voor de tzatziki)
  • frituurpan
  • 1 bussel dille (voor de tzatziki)
  • 2 teentjes knoflook (voor de tzatziki)
Mozzarellakroketjes met tzatziki
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.
  2. Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min. in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.
  3. Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer.

Kooktip

Bak niet te veel kroketjes tegelijk, zo vermijd je dat de temperatuur van de olie plots zakt, waardoor het resultaat minder krokant zou zijn.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst