Recept zoekresultatenMousse van witte chocolade met volle yoghurt, vanille en zanddeegcrumble
Delhaize logo
  • Mousse van witte chocolade met volle yoghurt, vanille en zanddeegcrumble

Mousse van witte chocolade met volle yoghurt, vanille en zanddeegcrumble

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Mousse van witte chocolade met volle yoghurt, vanille en zanddeegcrumble

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g skyr natuur
  • 200 g witte chocolade
  • 2 dl room 35%
  • 1 blaadje gelatine
  • 200 g eiwitten
  • 4 zanddeegkoekjes ‘Taste Of Inspirations’
  • 8 frambozen
  • 4 blaadjes munt

Begin met koken

Bereidingstijd : 25 min. + 2 u opstijven

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Smelt de chocolade in een scheutje volle melk, au bain-marie.
  3. Knijp het gelatineblaadje goed uit en laat het smelten bij de chocolade. Haal de kom van het vuur en laat de chocolade afkoelen.
  4. Klop ondertussen de eiwitten stijf en de room yoghurtdik.
  5. Spatel de chocolade onder de eiwitten en spatel er nadien de opgeklopte room onder.
  6. Verdeel de yoghurt over 4 hoge glazen, breek er de zanddeegkoekjes over en verdeel hierop de witte chocolademousse. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  7. Werk af met enkele framboosjes, enkele stukjes van de zanddeegkoekjes en een takje verse munt.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Mousse van witte chocolade met volle yoghurt, vanille en zanddeegcrumble