Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMosselen met venkel en citroengras
Delhaize logo
  • Mosselen met venkel en citroengrasA

Mosselen met venkel en citroengras

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Mosselen met venkel en citroengrasA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1/2 koffielepel gemalen piment
  • 2 stengels citroengras
  • enkele takjes koriander (ter versiering)
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 2 kg mosselen

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn.
  2. Snij de sjalotten en de venkel fijn. Doe ze in een grote kookpot met het citroengras, de olie en het pimentpoeder. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
  3. Voeg de goed gespoelde mosselen toe. Schep alles om, dek af en laat nog 5 min. op hoog vuur koken. Schud de mosselen enkele keren op tot ze allemaal open zijn.
  4. Verdeel de mosselen en de groenten over diepe borden.Schep er wat kookvocht bij, bestrooi met koriander en dien heel warm op.

Kooktip

  • Heerlijk met naan (Indiaas brood) of uit de schelp met Thaise rijst.
  • Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik twee (mossel)potten voor het koken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 134; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 8,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 535,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Mosselen met venkel en citroengrasA