Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenLichte auberginekaviaar
Delhaize logo
  • Lichte auberginekaviaar
    A
Lichte auberginekaviaarA

Lichte auberginekaviaar

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 dikke aubergines (ong. 400 g/stuk)
  • zout
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 1 onbehandelde citroen
  • 2 dikke aubergines (ong. 400 g/stuk)
  • zout
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Was en droog de aubergines, verwijder kroontje en steel, prik enkele keren in met een mes.
2
Leg in een diepe schaal, dek af en laat 12 min. op 800 W koken in de microgolfven. Ze moeten vrij zacht zijn.
3
Draai ze om, indien nodig, en laat nog 2 min. koken. Laat even afkoelen.
4
Snij de aubergines overlangs in 2 en hol ze met een eetlepel uit. Doe het vruchtvlees in de kom van de hakmolen en voeg olie toe, citroensap naar eigen smaak, peterselieblaadjes, peper en zout.
5
Mix tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
6
Dien lauw of koud op bij gegrilde zalm (moten of brochettes). Ook lekker als mezzegerecht of bij het aperitief op geroosterd sesambrood.
1
Was en droog de aubergines, verwijder kroontje en steel, prik enkele keren in met een mes.
2
Leg in een diepe schaal, dek af en laat 12 min. op 800 W koken in de microgolfven. Ze moeten vrij zacht zijn.
3
Draai ze om, indien nodig, en laat nog 2 min. koken. Laat even afkoelen.
4
Snij de aubergines overlangs in 2 en hol ze met een eetlepel uit. Doe het vruchtvlees in de kom van de hakmolen en voeg olie toe, citroensap naar eigen smaak, peterselieblaadjes, peper en zout.
5
Mix tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
6
Dien lauw of koud op bij gegrilde zalm (moten of brochettes). Ook lekker als mezzegerecht of bij het aperitief op geroosterd sesambrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 129; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 192,73
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 129; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 192,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Vegan
Barbecue,Brunch
Overig
Lente,Zomer
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€3,43