Delhaize logo
  • LamstajineA

Lamstajine

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
LamstajineA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 2 uien
  • 150 g zachte gedroogde abrikozen
  • 150 g ‘mix 3 rozijnen’
  • 2 el honing
  • 2 dl gevogeltefond
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el ras el hanout
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 tube saffraandraadjes
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 2 u. kooktijd

  1. Schroei de lamsbout rondom dicht op een hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Doe hem in een tajine (of in een stoofpan), samen met de gesnipperde uien, de hele ongepelde teentjes knoflook, de abrikozen, de rozijnen, de honing, 2 dl water, de gevogeltefond, de ras el hanout, de kaneelstokjes, het gemberpoeder en de kurkuma. Zet het deksel op de pan en laat 2 u. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  2. Voeg de saffraan toe, laat nog 2 min. pruttelen en breng verder op smaak. Serveer met plat brood en/of griesmeel.

Tip: Voeg een beetje oranjebloesem en/of verse koriander toe voor een heerlijk geparfumeerde tajine.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Arabisch
Lactose vrij
Hoofdgerecht
  • LamstajineA