Recept zoekresultatenLamsparmentier met zoete aardappelen en spinazie
Delhaize logo
  • Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazieA

Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 900 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 200 g geraspte kaas ‘Gratin Mix’
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 25 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze in een ovenschaal met de helft van de olijfolie, peper en zout. Schuif ze 30 min in de oven.
  2. Fruit de gehakte sjalot 5 min op een zacht vuurtje in een sauteerpan met de boter. Prik ½ teentje knoflook op een vork en gebruik deze om de bereiding te mengen en op smaak te brengen. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, laat ze volledig slinken en laat ze daarna goed uitlekken.
  3. Bak het gehakt in een braadpan, met de rest van de olijfolie en de geriste tijm. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.
  4. Plet de zoete aardappelen met een pureestamper en haal ze uit de schaal. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal, bedek het met de puree en vervolgens met de spinazie. Bestrooi met geraspte kaas en bak 25 min goudbruin in de oven.

Tip: Zijn zoete aardappelen net iets te zoet voor jou? Gebruik een klassieke aardappelpuree … back to basics!


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 138; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 883,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazieA