Recept zoekresultatenLamsbrochettes en pastasla met komkommer
Delhaize logo
  • Lamsbrochettes en pastasla met komkommerA

Lamsbrochettes en pastasla met komkommer

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Lamsbrochettes en pastasla met komkommerA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g kleine Griekse pasta
  • 2 komkommers
  • 2 tomaten
  • 1 groene citroen
  • 5 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lamsbout van ± 1 kg
  • 2 biocitroenen
  • 12 gedroogde abrikozen
  • ras el-hanout
  • 4 takjes munt

Begin met koken

Bereidingstijd: 135 min. + 1 u. koeltijd

  1. Kook de Griekse pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Rasp de ontpitte komkommers en hele tomaten. Voeg limoensap toe, samen met olijfolie, geperste teentjes knoflook, peper en zout. Meng met de pasta, dek af en laat 1 u in de koelkast rusten.
  3. Ontvet de lamsbout en snijd hem in grote blokjes. Snijd de biocitroenen in stukken. Maak brochettes met lamsblokjes, citroenstukken en gedroogde abrikozen. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze met ras el hanout.
  4. Verwarm een grillpan. Leg de brochettes in de hete pan en gril ze rondom op een vrij hoog vuur (± 4 min). Kruid met peper en zout.
  5. Dien op met de pastasla en bestrooi met gehakte takjes munt. Besprenkel met een beetje olijfolie en werk af met een limoenpartje.

Kooktip

mag het (veel) pittiger zijn? Geef er enkele sterk gepekelde pepers bij!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 428; energie (kCal): 102; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 2,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 746,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Lamsbrochettes en pastasla met komkommerA