Recept zoekresultatenKonijnenbouten met rode wijn
Delhaize logo
  • Konijnenbouten met rode wijnA

Konijnenbouten met rode wijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Konijnenbouten met rode wijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 dl rode wijn
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 100 g julienne van gedroogde ham Superano
  • peper, zout
  • 1 klontje boter
  • 350 g pasta naar keuze
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 4 konijnenbouten
  • 200 g erwten, vers of uit de diepvries
  • 4 wortelen

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 u

  1. Verwarm de olijfolie en de boter in een grote sauteuse en bak er de konijnenbouten in op vrij hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de pan en zet apart.
  2. Bak de gesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de geperste knoflook en de rauwe ham gedurende 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe.
  3. Leg de stukken konijn opnieuw in de pan. Voeg de rode wijn toe. Kruid met zout en peper. Sluit de pan af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm met de “al dente” gekookte pasta (zie verpakking).

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 903,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Konijnenbouten met rode wijnA