Recept zoekresultatenKipstoverij met citroen, honing en tijm
Delhaize logo
  • Kipstoverij met citroen, honing en tijmA

Kipstoverij met citroen, honing en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Kipstoverij met citroen, honing en tijmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g kippenborstfilets
  • 2 biocitroenen
  • 1 ui
  • 100 g honing
  • 1 dl water
  • 6 cl gin
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 bosje tijm

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. kooktijd

  1. Snijd de kipfilets in grote stukken en bak ze in een stoofpot met de olie, de fijngesnipperde ui en de hele gepelde teentjes knoflook voor 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zout en peper.
  2. Voeg de citroenen in partjes toe, samen met de honing, het water, de gin en de tijm. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Neem het deksel van de pot en laat 15 min. doorkoken, nog altijd op een zacht vuurtje.
  3. Dien heel warm op, bijv. met rijst en gestoofde courgettes.

Kooktip

Voeg, voor een extra twist, een handvol olijven toe op het einde van de kooktijd. Groene of zwarte. Kies maar!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 570; energie (kCal): 136; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 7,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 435,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Diner
Hoofdgerecht
  • Kipstoverij met citroen, honing en tijmA