Recept zoekresultatenKipfilet met archiducsaus
Delhaize logo
  • Kipfilet met archiducsaus
Kipfilet met archiducsaus

Kipfilet met archiducsaus

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 kipfilets
  • 500 g witte champignons
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 kg verse frieten
  • 25 cl room
  • 19 cl kalfsfond
  • 50 g geklaarde boter (‘Le Beurre des Chefs’ van Carlsbourg)
  • frituurpan
  • peper en zout
  • 4 kipfilets
  • 500 g witte champignons
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 kg verse frieten
  • 25 cl room
  • 19 cl kalfsfond
  • 50 g geklaarde boter (‘Le Beurre des Chefs’ van Carlsbourg)
  • frituurpan
  • peper en zout

Begin met koken

1
Hak de sjalot fi jn en snijd de champignons in plakjes. Bak ze op een matig vuur in een sauteerpan met 30 g geklaarde boter. Besprenkel met een scheutje citroensap.
2
Braad de kipfi lets op een zacht vuurtje in een pan met de rest van de geklaarde boter. Breng het vlees op smaak met peper en zout en draai het af en toe om.
3
Als al het water uit de champignons is verdampt, voeg je de kalfsfond toe. Laat op een hoog vuur tot 1/2 inkoken. Voeg nu ook de room toe en laat 2 min. sudderen. Kruid naar wens.
4
Bak de frietjes goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip en de saus. Strooi er als afwerking wat fi jngehakte peterselie over.
1
Hak de sjalot fi jn en snijd de champignons in plakjes. Bak ze op een matig vuur in een sauteerpan met 30 g geklaarde boter. Besprenkel met een scheutje citroensap.
2
Braad de kipfi lets op een zacht vuurtje in een pan met de rest van de geklaarde boter. Breng het vlees op smaak met peper en zout en draai het af en toe om.
3
Als al het water uit de champignons is verdampt, voeg je de kalfsfond toe. Laat op een hoog vuur tot 1/2 inkoken. Voeg nu ook de room toe en laat 2 min. sudderen. Kruid naar wens.
4
Bak de frietjes goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip en de saus. Strooi er als afwerking wat fi jngehakte peterselie over.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 650/156 ; Vetten (g): 10,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,9 ; Koolhydraten (g): 7,2 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,6 ; Eiwitten (g): 7 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 812 ; Nutri-score: A

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 650/156 ; Vetten (g): 10,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,9 ; Koolhydraten (g): 7,2 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,6 ; Eiwitten (g): 7 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 812 ; Nutri-score: A
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Frieten | Vers | Voorgebakken

Delhaize

Frieten | Vers | Voorgebakken

1 kg

€1,55

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Fond | Kalf

Maggi

Fond | Kalf

110 gr

€5,79

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olie | Frituur | Fijn

Vandemoortele

Olie | Frituur | Fijn

2 l

€8,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€32,09