Iedere donderdag nieuwe promoties
Jouw boodschappen, altijd en overal
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Pannenkoeken gevuld met fondant en chocoladestukjes" van het merk PAYSAN BRETON niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKipfilet met archiducsaus
Delhaize logo
  • Kipfilet met archiducsaus

Kipfilet met archiducsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Kipfilet met archiducsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kipfilets
  • 500 g witte champignons
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 kg verse frieten
  • 25 cl room
  • 19 cl kalfsfond
  • 50 g geklaarde boter (‘Le Beurre des Chefs’ van Carlsbourg)
  • frituurpan
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenfilet
    900 gr
    10,28 €/kg
    €9,25
    Afhaling vanaf 18/09
  • Champignons | Wit
    500 gr
    3,50 €/kg
    €1,75
  • Sjalotten
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    1. Hak de sjalot fi jn en snijd de champignons in plakjes. Bak ze op een matig vuur in een sauteerpan met 30 g geklaarde boter. Besprenkel met een scheutje citroensap.
    2. Braad de kipfi lets op een zacht vuurtje in een pan met de rest van de geklaarde boter. Breng het vlees op smaak met peper en zout en draai het af en toe om.
    3. Als al het water uit de champignons is verdampt, voeg je de kalfsfond toe. Laat op een hoog vuur tot 1/2 inkoken. Voeg nu ook de room toe en laat 2 min. sudderen. Kruid naar wens.
    4. Bak de frietjes goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip en de saus. Strooi er als afwerking wat fi jngehakte peterselie over.

    Astuce
    Voor je de kalfsfond toevoegt, kan je een scheutje cognac of porto bij de champignons doen. Laat even inkoken voor je de andere ingrediënten toevoegt.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 650/156 ; Vetten (g): 10,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,9 ; Koolhydraten (g): 7,2 ; Suikers (g): 1 ; Vezels (g): 1,6 ; Eiwitten (g): 7 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 812 ; Nutri-score: A
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Kipfilet met archiducsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenfilet
    900 gr
    10,28 €/kg
    €9,25
    Afhaling vanaf 18/09
  • Champignons | Wit
    500 gr
    3,50 €/kg
    €1,75
  • Sjalotten
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69