Recept zoekresultatenKip gekaramelliseerd met sinaasappel en kerrie
Delhaize logo
 • Kip gekaramelliseerd met sinaasappel en kerrieB

Kip gekaramelliseerd met sinaasappel en kerrie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip gekaramelliseerd met sinaasappel en kerrieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels gehakte dragon
 • 1 eetlepel zachte kerrie
 • 1,2 kg kippenonderbouten
 • 2 sinaasappels
 • 150 g sinaasappelconfituur
 • 50 g dijonmosterd
 • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

 1. Meng in een schaal de olijfolie, het sap van de sinaasappels, de confituur de kerrie, de mosterd, de dragon en zout. Wentel de kippenonderbouten goed in de marinade en laat ze minstens 2 uur in de koelkast rusten.
 2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bedek de ovenplaat eerst met aluminiumfolie en dan met bakpapier. Leg er de uitgelekte kippenonderbouten op en zet ze 30 min. in de oven. Draai ze halverwege de baktijd om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.
 3. Serveer warm met gebakken krielaardappelen en een gemengde salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 690; energie (kCal): 165; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 9,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 520,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Kip gekaramelliseerd met sinaasappel en kerrieB