Recept zoekresultatenKalfslapjes met salie, ham en mozzarella
Delhaize logo
  • Kalfslapjes met salie, ham en mozzarellaC

Kalfslapjes met salie, ham en mozzarella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Kalfslapjes met salie, ham en mozzarellaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • zout
  • 16 blaadjes verse salie
  • basilicum voor de afwerking
  • 2 eetlepels room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 15 cl Marsala wijn
  • 1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 bol mozzarella di bufala
  • 8 heel dunne kalfslapjes (“bruinen en opdienen”)
  • 8 dunne sneetjes Parmaham
  • 1 nootje boter
  • 5 cl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de mozzarella in dunne plakjes.
  2. Leg op elk kalfslapje 2 blaadjes salie en een sneetje ham. Plooi dubbel en steek vast met een cocktailprikker. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er kalfslapjes goudbruin in op hoog vuur.
  3. Leg de kalfslapjes in een ovenschaal, kruid met peper en leg op elk lapje 1 plakje mozzarella. Giet het vrijgekomen braadvocht van het vlees in een kop. Zet ongeveer 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
  4. Giet ondertussen het water in de braadpan, roer de bakresten los en voeg de marsala toe, het braadvocht, de room en het bindmiddel. Roer met de garde en laat 3 min. sudderen. Proef en voeg peper en zout toe indien nodig.
  5. Dien het vlees op met de saus. Werk af met het basilicum en serveer met verse pasta en een groene groente.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 681; energie (kCal): 162; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 579,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalfslapjes met salie, ham en mozzarellaC