Recept zoekresultatenKalfslapjes in basilicum- en parmezaankorst
Delhaize logo
  • Kalfslapjes in basilicum- en parmezaankorstA

Kalfslapjes in basilicum- en parmezaankorst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfslapjes in basilicum- en parmezaankorstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 85 g boter
  • 12 worteltjes
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 1 sjalot
  • 100 g paneermeel
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 soeplepel mosterd
  • limoensap van een halve limoen
  • 4 kalfslapjes om te bruinen
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 soeplepel fijngehakte peterselie
  • 1 soeplepel fijne poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 snuifje zout en peper

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Bereid de korst met een keukenrobot. Meng boter (50 g), parmezaan, eierdooiers, paneermeel, basilicum, mosterd, zout en peper tot een gladde pasta. Giet in een kommetje en bewaar in de koelkast.
  3. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem en bak de kalfslapjes mooi bruin aan beide kanten. Bestrooi met peper en zout.
  4. Leg de kalfslapjes in een ovenschotel en bestrijk ze met het basilicum-parmezaanmengsel.
  5. Laat de kalfslapjes braden in het midden van de oven gedurende 12 tot 15 minuten.
  6. Stoom de worteltjes gedurende 8 minuten.
  7. Bereid de limoenboter: meng met een vork de sjalotten met 25 g boter en het limoensap. Voeg peper en zout toe.
  8. Laat de rest van de boter (10 g) smelten in een pan en laat de worteltjes sauteren. Voeg suiker toe zodat ze beter glaceren en laat opnieuw een of twee keer sauteren.
  9. Schik de kalfslapjes in korst op individuele borden en omring met de geglaceerde worteltjes.
  10. Garneer met een nootje limoenboter en peterselie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 498; energie (kCal): 119; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 602,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalfslapjes in basilicum- en parmezaankorstA